Followers

Thursday, 31 October 2013

First Giveaway By Atiqah Jaidin and Arrien Amani

CLICK BANNER UNTUK JOIN

First giveaway yang dianjurkan oleh Atiqah Jaidin dan Arrien Amani yang menawarkan hadiah-hadiah menarik menanti anda. Kami mencari seramai 68 orang pemenang. Pemilihan pemenang berdasarkan Top referral dan Random.org. Jadi, mari meriahkan GA pertama kami ini. { senarai hadiah }

Frust + Sad = Stress !!

Assalamualaikum .. Hmm , dah lama rasanya tak update entry .. Asyik GA je memanjang .. Sebenarnya banyak cerita nak dikongsikan .. Tapi rasa malas 'menghantui' .. Nevermind, sebenarnya aidil nk cite pasal dekat sekolah tadi .. Ingatkn dh habis exam dh boleh la enjoy .. But pbs still moving until make me going crazy -.- .. Tak tau la kenapa .. Mungkin kecuaian aidil sendiri kot masa periksa haritu .. Tadi cikgu bagi paper sains .. Hmm , time tu la mula rasa frust , sad dan semua la .. Dpt C :( Semua kawan tnye aidil dpt berapa tapi aidil tak layan .. Mulut aidil terkunci dengan kesedihan yang melanda di sekolah .. Tu bru pasal exam .. Pastu cikgu tiba2 tukar topik .. Dia ckp "Jgn lupa minggu depan cikgu nk buat pbs band 6 .. Jangan lupa hafal .. Masa presentation nanti tak boleh tengok apa2 rujukan pun .." .. Dengan serta merta aidil rse mcm "What the ....." Ergh .. Why Why Why ?! Hmm .. Aidil pun dh tak tau nak taip ape .. Fikiran bercelaru .. Hmm .. Rasanya smpai sini je la entry hari ni .. Bye ..

Wednesday, 30 October 2013

Friendship Giveaway By HimeOuji Shop

(Klik banner for joining)


(Start pada 28.10.13 dan tamat pada 18.11.13)

Syarat-syarat:
  • Warganegara Malaysia
  • Mempunyai Bog dan Facebook *yang tak ada twitter pun boleh join
  • Ikut semua syarat-syarat
  • Buat entri bertajuk Friendship Giveaway By HimeOuji Shop
  • Copy kod di bawah sekali paste dalam entri
  • Hantar link penyertaan di ruang komen ini
Senarai Hadiah dan Sponsor
  • {1} Pencilcase One Of Kind by Shiedahruslan Kpop Shop
  • {2} Biji keychain exo by Eymasu and World Craft
  • {3} Notebook by Azlan Azmi
  • {1} Dodora by Eyma Lydia 
  • {2} High Beam by Eyma Lydia
  • {2} Doodle by Zakie Zaki
  • {2} Fridge magnet by Nur Farahain 
  • {2} Voucher 30% Hime Ouji Shop by Hime Ouji Shop 
  • {3} Kpop Bookmark by Aida Adnan 
  • {3} Kpop Bookmark by Anisaa Manaf 
  • {5} Top up by Aimi Wahid 
  • {2} Vector by Nur Aina Nazura 
  • {2} Header by Ieyra'Nur Zahira Ghani 
  • {3} Header by Aisyah Bakri 
  • {3} Korean Product by Simple Syara
  • {2} Bangle by Areena official Blog
  • {1} Make Up Case by The Great Little Summer Crafts
  • {1} Cotton Fon Casing by The Great Little Summer Crafts
Follow Blog Sponsor
Like Fanpage Sponsor:


 
Follow twitter *bagi yang ada


Follow Facebook:
https://www.facebook.com/GadisShoot

Join Group ni:

https://www.facebook.com/groups/512360175517595/

Follow Istagram *bagi yang ada:
http://instagram.com/aimyyyyy

Klik:
{1} dan {2}

Tuesday, 29 October 2013

1st Giveaway By Huda

Assalamualaikum and hi ! ^___^

-Klik banner untuk join-

Antara hadiah yang ada : Novel, Kain Cotton, topup RM10, shirt, dress, Ice Watch, Kawaii Brooch, Keychain dan banyak lagi . Jom join  !

1st Giveaway ni dianjurkan oleh Huda@Vidolaaa dan di sponsor oleh Huda | Nurul Nadhirah | Jaja Imah | Acik's Closet | Siblingsblogshoppe | Emy | Mira | Sarah Sabrina

Tarikh tamat : 11 November 2013

Sunday, 27 October 2013

My First Giveaway by Tiqa Ni Hye

 [ CLICK BANNER UNTUK JOIN]

Para sponsors :-
 Tiqa Ni Hye | Jasple Boutique | Alya Najlaa  | Random Rainbow | Deena Shahril | Hamizah Jamaludin | Hannah Nabyllah | Syiera Firdaus |  Ierah | Hazrina Halim

Mondaylicious Giveaway by Liendot & Shimot

Click Banner untuk JOIN



SYARAT PENYERTAAN:
1. Blogger yang tinggal di Malaysia
2. Follow blog sponsor
3. Like and share fanpage sponsor
4. Buat entry bertajuk 'Mondaylicious Giveaway by Liendot & Shimot'
5. Copy paste kod dibawah ke dalam ruangan HTML anda
6. Hantar penyertaan ke ruangan komen entry nie sahaja
7. Giveaway akan tamat pada 10 November



follow blog:



like fanpage:


 share page:



SHARE ALBUM
1
2
3
4


follow instagram


like picture & komen 'Gudluck' (peserta GA dikira berdasarkan jumlah komen)


Pemilihan pemenang berdasarkan:
- Top Reffreral
- Random

SENARAI HADIAH




Tuesday, 22 October 2013

Easy Peasy Giveaway by FD Part 2


Assalamualaikum.


klik banner untuk join


Senarai hadiah:
Set Shawl Cinta Jannah x 2, Dress x 2, Inner Magic + shawl x 3, Topup RM30 x 1, Topup RM10 x 1, Topup RM5 x 1, Novel Love You Mr. Arrogant x 1, Button Badge Blogger x 6, Inner Bawal x 5, dan Miniature Watch x 1

Easy Peasy Giveaway dianjurkan oleh Fatin Diana dan disponsor oleh Fatin Diana, Liliy Scarf, Blog Ieta, Daily Dress, Rubiey Scarf, LAC Touch Boutique, Miniature watch Malaysian Seller, dan Afifah Anuar.

Tamat 8 Nov 13, 10 malam

Pilihan Hadiah Yang Saya Nak :
1) Novel Love You Mr Arrogant
2) Button Badge Blogger
3) Miniature Watch

Monday, 21 October 2013

Anniversary Giveaway by Anadiera


Syarat Untuk Peserta daripada Anadiera :


  1. Buat entry yang bertajuk 'Anniversary Giveaway by Anadiera'
  2. Copy URL dibawah dan paste ruangan HTML di blog korang
  3. Follow blog Anadiera dan like Fanpage anadiera di sidebar :)
  4. Pastikan anda mengikut kesemua syarat samada daripada hanna / sponsor . jika tidak penyertaan anda dibatalkan !

Pengumuman Untuk Peserta Giveaway :

  1. Tarikh tutup giveaway pada 10 November 2013
  2. Pemilihan pemenang berdasarkan Jumlah TAG paling banyak dan TOP REFFERAL .Selebihnya menggunakan random.org
  3. Pemenang akan diumumkan pada tarikh 12/13 November :)


Thursday, 17 October 2013

Monday, 14 October 2013

Gempak Giveaway Red Delima Di Nabilabiela.com



SENARAI HADIAH

Telekung solat x 3 
Beg x 3 
Selendang/Pashmina x 5 
T-Shirt x 10

Pemenang boleh pilih sendiri hadiah di  laman  www.reddelima.com  setiap satu di

Kategori 'Sleepwear.' 
Kategori 'Officewear'. 
 Kategori beg. 
 Kategori 'Accessories'. 
 Kategori 'Scarf."


Sunday, 13 October 2013

Thursday, 10 October 2013

Kekurangan Kasih Sayang ..

Haa .. Nk tau kenapa aidil buat tajuk "kurang kasih sayang" .. Nk dijadikan cerita , dalam kelas aidil ada sorang budak lelaki .. Nama dia tak boleh bagitau la ye .. Aidil bukan nk jatuhkan maruah dia .. Cuma aidil nk berkongsi cerita tentang sikap orang yg kurang kasih sayang ni ..
Masa first time dia masuk sekolah ni .. Aidil tengok dia ok je .. Haa , ada 1 hari kitorang kena buat kerja berkumpulan .. Disebabkan group aidil tak cukup orang .. So , kitorang ambik dia masuk group aidil .. Ade 1 benda yang aidil kaji ( cewah .. "kaji" :P ) .. Time nk buat kerja kumpulan tu , dia mcm nak guna idea dia sorang je .. Mcm tak nak buat dalam team la ..


Eh ? Lpe nk bagitau .. Nk tau mcm mana aidil tau dia ni kurang kasih sayang ? Aidil bkan tuduh tau .. Cikgu disiplin yg cakap .. Ok smbung bercerita , dia jgak mcm tak boleh bagi tekanan .. Kalau dia tertekan .. Macam menggila dia .. Cikgu ckp buat tak dengar .. Dia pun pernah biadap dengan cikgu .. Ish2 .. Aidil ni sebagai pengawas bagi nasihat kasar kat dia ( nasihat kat fb je .. Tak nk face-to-face .. Nnti tak pasal2 gado ) .. Then , dia reply .. Fuhh .. Panjang habis .. Yg dia reply tu tak payah cite la .. Yg aidil boleh bagitau dia ckp cmni "aq mlaz nx blaja n brsikp mcm org gile tu sbb aq ni ade mslh kluarge,,kw blom jdi aq,,hnya ALLAH jew yg tau ap prasaan aq time ni,,"
Lepas aidil tau yang dia kekurangan kasih sayang .. Aidil pun cuba bergaul dengan dia cara baik .. Then dia ok je .. Buatlah hati orang gembira walaupun hati sendiri terluka :') If we try the best to change people .. Insyaallah they can change .. Hmm .. Rasanya tu je la aidil nk berkongsi dengan korang buat masa sekarang .. Assalamualaikum ..

Tuesday, 8 October 2013

MKM MINI SPECIAL GIVEAWAY





Syarat Penyertaan Giveaway
1. Follow blog Add/Follow FB Izzat Syahir dan Like Fanpage Mujahadah Kalam Muslim
2. Like Fanpage 4Life Transfer Factor Pantai Timur Besut & Batu Pahat
3. Buat entri bertajuk MKM MINI SPECIAL GIVEAWAY
4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri INI.
6. Pemenang akan ditentukan melalui cabutan bertuah secara manual.
7. Giveaway ini akan berlangsung dari 5/9/2013 sehingga 10/10/2013


Hadiah Giveaway 
1. TOP REFERRAL: HADIAH MISTERI
2. 12 FELT BOOKMARK
3. 2 MAJALAH JOM
4. 1 BUAH BUKU KANAK-KANAK
5. 10 HADIAH MISTERI
6. 5 BUTTON

30 HADIAH UNTUK DIMENANGI

Easy Peasy Giveaway by FD


Assalamualaikum.


klik banner untuk join


Senarai hadiah:
Plush toy LINE x 1, Powerbank Hello Kitty 5200 mAh x 1, barangan dekorasi x 1, MP3 x 1, Scented Powerbank 2600 mAh x 1, plain halfmoon shawl x 1, keychain Blogger x 3, bookmark limited edition x 5, topup RM5 x 2, voucher discount 10% untuk semua peserta

Easy Peasy Giveaway dianjurkan oleh Fatin Diana dan disponsor oleh Jasple Boutique, Preternatural Touch, Eymasu World Craft, Mojat Cerewet, dan Abam Ming.

Tamat 13 Oct 13, 10 malam

Saturday, 5 October 2013

Giveaway : I Love Craft Works By Farisha

 
Ingin memenangi Hadiah berupa barangan kraf yang
kreatif dan comel???

Klik Banner diatas untuk melihat syarat yang sungguh mudah

Giveaway ini akan tamat pada : 06-10-2013
Pemenang diumumkan pada 07-10-2013
 

Friday, 4 October 2013

#Duo Giveaway By Amirah Azman and Safiena



Assalammualaikum dan salam sejahtera


TEKAN BANNER SEKARANG !!

#Duo
Giveaway By Amirah Azman and Safiena ' Disponsor oleh 

Tarikh Penting 
  • Mula Giveaway : 15 September 2013
  • Tamat Giveaway : 15 Oktober 2013 (Hari Raya Haji)
  • Pengumuman Pemenang : 19/20 Oktober 2013

Random by cikamal.com



Assalamualaikum Dan Selamat Petang .. Apa kata kita ramai2 join segmen ni nak tak ? Yg menarik nye ialah  korang akan dapat doodle sebijik dan boleh letak nickname sendiri .. Wah .. Syok habis ..

Nickname : Aidil Zaki

Resepi Aiskrim From Cik Epal

Assalamualaikum .. Haa .. Hari ni aidil nk share satu resepi yg aidil pernah cuba buat .. Ni bkan resepi aiskrim malaysia tau .. Betul2 menjadi dan sedap :D Rugi klau tak rase .. Resepi nye pun simple aje .. Tak payah nk import barang dri luar negara nk bwat aiskrim ni ..

Bahan-bahan :
1) 1 tin susu cair
2) 1/2 tin susu pekat ( nak letak suku je pon bole )
3) 1 biji telur
4) 1 satu sudu kecil esen vanilla
5) 1 sudu besar Ovalett

Perasa : ( Nk letak perasa apa2 pun bole .. Antaranya : )

- Milo
- Strawberi Emulco
- Lain-lain

Haa .. Sikit je kan bahan2 nye ? Sekarang baru lah step2 nk buat aiskrim ni ..

Cara - cara :
1) Guna stand mixer , masukkan susu cair , susu pekat , telur , esen vanilla dan ovalett ..
2) Kacau selama 15 - 20 minit .. Sehingga dapat tekstur yang pekat seperti aiskrim ..
3) Asing-asingkan sama banyak ke dalam mangkuk kalau nak banyak perisa la ..
4) Kacau dan masukkan dalam acuan .. Tabur la chocolate chip ke , kismis ke , chocolate rice ke ,badam ke .. Kalau nak la ..
5) Kemudian , simpan di dalam peti sejuk sehingga beku .. Then , makan puas2 ..

Ni hasil yg aidil telah buat ..

Menarik kan ? Ahha .. So jemput la mencuba ya ^_^

Thursday, 3 October 2013

Mini Giveaway EkaTikah Craft


Alhamdulillah, tiba sudah bulan 10 iaitu bulan yang dinanti-nantikan. Bulan yang mempunyai seribu satu makna bagi aku dan juga keluarga. Heee

Bersempena dengan hari baik, bulan baik dan juga merupakan bulan kelahiran aku *take note*, satu Mini Giveaway EkaTikah Craft akan diadakan. Hadiah semuanya berunsurkan craft. Mungkin hadiah tidaklah semahal mana, tetapi yang penting ikhlas dari hati. Hee

Segmen ini akan berlangsung mulai 2 Qktober 2013 dan berakhir 30 Oktober 2013.

Hadiah-hadiahnya:
1 hadiah misteri untuk seorang top refferal
2 bantal craft bersaiz 1/2 A4
5 Keychain Cendawan
5 Keychain Love
5 Handphone Strap Stawberri
3 bekas tempat cucuk jarum
10pcs Brooch Rose
5 batang Bookmark
10 blog tersenarai dalam bloglist Blog Bila Jari Mula Menaip

-Gambar hadiah akan di update kemudian dan kemungkinan hadiah akan bertambah. Pemilihan pemenang berdasarkan random.org-

Syarat-syaratnya:
1- Mestilah Warganegara Malaysia dan merupakan followers
Blog Bila Jari Mula Menaip
3- LIKE Page Bila Jari Mula Menaip di Facebook.

4- LIKE gambar Colourful Bookmark di SINI atau klik gambar di bawah:


5- Klik SINI SINI SINI dan SINI
6- Sediakan satu entri bertajuk "Mini Giveaway EkaTikah Craft".
7- Copy code yang tersedia ada, paste di HTML entri anda dan publish.
8- Hanya perlu hantar link penyertaan anda di ruang komen entri ini.

Mudah bukan? Tunggu apa lagi, klik banner EkaTikah Craft di atas untuk join.

Wednesday, 2 October 2013

1st G.A of Gangentry

Assalamualaikum semua..


Objektif segmen ini :
1. meningkatkan kenalan blog selain dapat mengeratkan silaturrahim
2. dapat berkenalan dengan blogger-blogger baru & lama
3. dapat meningkatkan trafik/followers di blog


Syarat & Peraturan:
1. Follow blog dan fanpage sponsor
2. Buat entri bertajuk "1st G.A of Gangentry"
3. Copy coding di bawah dan paste di ruang HTML entri.

Follow blog Geng entry & Plus|Like Fan Page
ref="https://www.facebook.com/pages/Geng-entry/215205611870710" target="_blank">Fan Page 

Like fanpage sponsor :


Join Group Blogger:

4. Publish dan tinggalkan link di ruang komen ya
5. Jika rajin anda patut pergi ke blog- blog rakan yang sertai segmen ini

Tuesday, 1 October 2013

Pbs Ohh Pbs ~

Assalamualaikum Blogger2 yang dikasihi sekalian .. Cewahh .. Aidil nk cerita serba sedikit tentang pengalaman aidil bersama pbs ni .. Ade sesetengah orang suka pbs ni dan ada yang tak suka .. Aidil ni boleh dikategorikan tengah2 je la .. Aidil ni mula2 naik form 1 dh start buat pbs .. Memang blur habis lah .. Semua tertanya tanya "Pbs ? Amende tu ?" .. Cikgu pun terangkan la kat semua orang .. 'Pot pet pot pet' tpi aidil tetap tak paham .. Hmm .. Tpi sekarang dh faham la .. Lepas dh faham segalanya ingatkan lgi sng dripada ujian biasa .. Rupa-rupanya lgi menyeksakan .. Terutamnya Band 6 ni .. Kene bwat model tu la , model ni la .. Why pbs why ?? Ade lgi 1 hal .. Kat sekolah , cikgu nk buat peperiksaan ! Untuk menentukan kitorang masuk kelas mana for next year .. Terima kasih cikgu -.- Kami menghargainye .. Tak pe la .. Cikgu buat ujian tu pun mungkin atas sebab2 tertentu .. Think positive .. Ok la .. That all for now .. See you guys later :)